Klik eller tryk på billedet for at læse mere om vores nye sted i Senegal.
Den 14. september 2018 udkom min nye bog "Løsblade fra mit liv og verdens mangfoldighed" (Forlaget Underskoven, 215 sider, rigt illustreret). Det er en bog med et bredt spektrum af emner. Man kan blandt andet læse om livet og tidsånden i de mørke og fjerne 50-ere - et ekstremt eksotisk og fremmedartet årti set med nutidens øjne! Man kan også læse om mit "forsømte forår" i den sorte skole på Sankt Jørgens Gymnasium, om min rejse over land med offentlig transport langs "The Hippie Trail" fra Københavns Hovedbanegård til Kathmandu, som ændrede mit liv, om mit år som både ansat og elev på Askov Højskole, om mine 25 år i 3F, om parforhold og kærester, om at blive ældre, om Kim Larsen og rockgruppen TV-2, om rejsecaféen Café Globen i det centrale København - og meget mere. Og SIDST, men ikke mindst: Et håndplukket udvalg af store og eksotiske rejseoplevelser.
Klik eller tryk HER for at læse den officielle pressemeddelelse om min bog, som er sendt til udvalgte dele af pressen.
Bogen kan købes hos en boghandler nær dig. Du kan også vælge at købe den online og få sendt den til din postadresse. Hvis du foretrækker det, så klik eller tryk HER.
De fleste af mine hjemmesider handler om rejser. Som mangeårigt medlem af De Berejstes Klub har jeg rejst rigtig meget i store dele af verden. Du finder min hovedside med utallige rejseartikler her. Længere nede på denne side finder du en masse artikler, jeg har skrevet om nogle af de lande, jeg har besøgt. Og det er efterhånden en hel del. Derfor har jeg ordnet landene i alfabetisk orden, så du nemt kan finde de steder, du gerne vil læse om.
Men jeg har også skrevet mange artikler om alt muligt andet, som optager mig: Essays, debatindlæg, kronikker til dagspressen, boganmeldelser, mine favoritsange, med mere. Alt det kan du læse mere om på www.ponty.dk/ponty02.htm.
Her er 4 fotos fra mit ophold i vores nye hus nær landsbyen Abene i Casamanche-provinsen i det sydlige Senegal fra december 2021 til februar 2022. Klik eller tryk på billederne for at forstørre dem.
Du kan læse mere om min seneste rejse til Senegal på
www.ponty.dk/senegal2021-22.htm
Hvis du svarer nej til mere end halvdelen af disse spørgsmål, så surf videre i Cyberspace. I modsat fald, så læs videre og klik dig ind i mine under-menuer længere nede på siden. Og hvis du har nogle kommentarer, så send mig en mail ved at klikke på min E-mail-adresse allernederst.
Nedenfor finder du links til illustrerede artikler med mine rejsebeskrivelser fra store dele af verden. En del af dem har været trykt i diverse tidsskrifter, mens andre er skrevet udelukkende med henblik på min hjemmeside. Da jeg er en inkarneret trekker kigger jeg altid efter bjerge og spændende naturområder når jeg rejser, så derfor handler mange af artiklerne om bestigninger og vandreture overalt på kloden.
Jeg bliver tit spurgt om hvilken rejse, der var den allerbedste, eller hvilket land, jeg holder allermest af. Hvad det første angår er det næsten umuligt at svare på, for en god rejse er en kombination af mange forskellige ting. Det kan f.eks. være ens humør, de mennesker, man møder undervejs, hvor man er i sit liv, hvilke behov og ønsker, man har lige nu, og meget andet. Det spiller også en rolle hvor meget man har rejst i forvejen og hvor meget af verden, man allerede HAR set. F.eks. var min første trekkingtur i Himalaya en helt unik oplevelse, som aldrig kan gentages, og det samme gælder i øvrigt den oplevelse, jeg havde, da jeg på min allerførste udlandsrejse til Norditalien oplevede Alperne fra kupévinduet i min sovevogn.
Jeg bliver også tit spurgt om hvordan jeg dog har fået råd til at rejse så meget, som jeg har gjort gennem årene. Mit svar er meget enkelt, men det lyder måske umiddelbart lidt arrogant: Det er et spørgsmål om prioritering, eller sagt på en anden måde: Det, man virkelig brænder for her i livet, vil man ofte kunne få råd til, med mindre det da falder helt uden for ens økonomiske rammer. Hvis en ven eller en kollega fortæller, at han har fået indrettet et nyt køkken til 100.000 kroner, vil de fleste reagere positivt og svare, at "det lyder da lækkert, og til lykke med det". Hvis man derimod fortæller, at man skal på vandretur i Nepal, og at det koster 20.000 kroner, vil reaktionen ofte være: "Det må jeg nok sige, du må ha råd til det". Vores ønsker og drømme er meget forskellige, men de fleste har lettest ved at acceptere udgifter, som skaber materielle værdier, der kan omsættes til penge, når man ønsker det.
Det nærmeste jeg kan komme svaret på spørgsmålet om min bedste rejse er nok artiklen "Mine 10 bedste trekkingture". Jeg skrev den til tidsskriftet "Globen", som er medlemsbladet for De Berejstes Klub.
Mit favoritland? Det er lidt nemmere at svare på. Indtil nu er mine to favoritlande Nepal og Indonesien, som jeg har besøgt flere gange. Mine begrundelser for det kan du finde i nogle af de rejseartikler, jeg har skrevet om de to lande.
Her er 3 sommerfotos fra den danske natur:
Det første er blomstrende rapsmarker ved Danmarks største sø Arresø i Nordsjælland i foråret 2020. Vejen er en del af pilgrims-vandreruten Esrum-Tisvildevejen.
De to andre er fra Rytsebæk og Fanefjord Skov på Vestmøn i sommeren 2018. De fleste kender Østmøn på grund af Møns Klint. Vestmøn langt mindre kendt, selv om området også er indbegrebet af dansk natur, når den er flottest.
Klik eller tryk på billederne for at forstørre dem.
Undervejs fra Lhasa i Tibet til Kathmandu i efteråret 2009.
Efter et par dages kørsel fra Lhasa og krydsning af adskillige meget høje bjergpas får vi pludselig den udsigt, vi har ventet på med længsel: Mount Everest fra nordsiden! En oplevelse, som for ikke ret mange år siden var fuldstændig umulig på grund af det lukkede Tibet.
Vi er stadig meget langt væk fra bjerget, men i de følgende uger kom jeg helt tæt på, både fra nordsiden og fra Nepal-siden, hvor jeg i Nepal vandrede op til udsigtspunktet Kala Patthar (5.645 meter) på en af verdens mest spektakulære trekkingture. Kala Patthar ligger meget tæt på Everest Base Camp, og herfra kunne man på nært hold følge næsten hele den klassiske rute op til toppen af Mount Everest.
klik HER for at læse mere om min tur gennem Tibet.