Billeder og oplevelser fra Guatemala

Fotos og artikler fra en rejse til Guatemala i Mellemamerika i februar-marts 2008

Tekst og fotos: Erik Pontoppidan
Copyright: Erik PontoppidanGadebillede fra byen Santiago Atitlán, som ligger ved bredden af den store Atitlán-sø i Guatemalas højland.

I februar-marts 2008 var jeg på en 3 ugers rejse sammen med mit pap-barnebarn Daniel paa 17 år til Guatemala i Mellemamerika på egen hånd. Turen startede med 1 uges intensivt sprogkursus i spansk i landets gamle hovedstad Antigua, hvor vi boede hos en lokal familie i den gamle, historiske bydel. De sidste 2 uger rejste vi rundt i landet med rygsæk og besøgte en masse interessante og naturskønne steder.


Du kan læse artikler og se billeder fra turen ved at klikke på nedenstående links:

 • Antigua og omegn. På sprogskole og på vulkaner i Guatemala

 • Atitlan-søen i Guatemalas højland

 • Fra Stillehavet til Det Caribiske Hav i Guatemala. Billeder fra Monterico, Tikal, Rio Dulce og Livingston

 • Mareridt i Guds eget land! Miami Airport - mit første møde med USA

 • Rejsebreve fra Guatemala

 • Bøger om Guatemala:

  Jeg har altid haft den holdning, at hvis man har brugt den mindre formue på at bevæge sig så langt væk som f.eks. til Guatemala, så er det tåbeligt at spare penge på gode rejseguides og bøger, som kan give oplevelserne langt mere dybde og kvalitet. Her er de bøger om Guatemala, som vi havde med på rejsen og havde stor glæde af:

  Som gængse turistguides brugte vi ”Politikens Turen går til Guatemala” og bogen ”Guatemala” i Lonely Planet – serien. Førstnævnte er jo på dansk, og selv om første og hidtil eneste udgave stammer helt tilbage fra 2002, så holder den standarden i Politikens rejseserie. Den er spækket med nyttig information, som er skræddersyet til turister, der besøger Guatemala for en kortere periode og gerne vil se og opleve så meget som muligt af landet.

  Lonely Planet’s bog om Guatemala udkom så sent som i efteråret 2007 i nyeste udgave og er derfor langt mere opdateret. Desuden er den mere omfattende end Politikens bog både i baggrundsinformation om f.eks. landets historie og Maya-indianernes kultur og i praktiske oplysninger om hoteller, restauranter og lignende.

  Men hvis man er interesseret i oplysninger, som går bag om Guatemala og viser de mere ukendte sider af landet, så kan jeg varmt anbefale den helt nye bog ”Bananrepublik - et kritisk portræt af Mellemamerika". Af Christina Guldbrandt og Arne Simonsen. Forlaget Siesta, 2007. 223 sider, rigt illustreret. Den indeholder 13 kapitler om temaer, som ligger meget langt fra de gængse turistguides (”f.eks. ”Kvindekamp i macholand”, ”I borgerkrigens skygge”, ”Amerikansk drøm eller mareridt” og lignende). Indholdet er baseret på over 200 grundigt bearbejdede interviews med indbyggere fra hele regionen, især fra Guatemala. Bogen er en guldgrube af information og giver et enestående indblik i de mange problemer på nært hold, som man sjældent finder beskrevet i almindelige rejseguides. Jeg stødte på bogen ved et arrangement i rejsecaféen Café Globen" i det indre København, hvor forfatterne fortalte om Mellemamerika med udgangspunkt i deres bog.  Klik HER, hvis du vil se min hoved-hjemmeside med blandt andet spændende links til rejser og trekking.
  Klik HER, hvis du vil kontakte mig.