Atitlán-søen i Guatemalas højland

Fotos og artikler fra en rejse til Guatemala i Mellemamerika i februar-marts 2008

Tekst og fotos: Erik Pontoppidan
Copyright: Erik Pontoppidan

Retur til hovedside om Guatemala


Udsigt mod vulkanen San Pedro ved Atitlan-søen i Guatemalas højland.

Vi boede en lille uges tid oppe ved Atitlán-søen i Guatemalas højland. Søen er omkranset af høje vulkaner, og langs bredderne ligger en række landsbyer, som er meget forskellige både med hensyn til størrelse og atmosfære. Vores favoritsted blev landsbyen San Pedro - et rigtigt lay back-sted med en afslappet stemning, som minder en del om hippie-kulturen. Turisterne her var primært individuelle backpackere i alle aldre. I vores stamcafé nede ved havnen var der et lille lånebibliotek, og rundt omkring sad nogle spøjse typer - blandt andet et par midaldrende backpackere med texas-hatte, som var dybt koncentreret i deres labtop. Hvad de helt præcist lavede skal være usagt. Alt i alt var San Pedro en god oplevelse, hvor vi godt kunne have brugt et par dage mere. Byen ligger ved foden af vulkanen San Pedro, og de lokale beboere er maya-indianere, hvor kvinderne går rundt i deres smukt vævede dragter i flotte mønstre. I øvrigt fik vi her opdateret vores viden om kaffe. Overalt på denne årstid lå der kaffebønner til tørring på store arealer på størrelse med fodboldbaner, og fermenteringsmaskinerne (hedder de vist, for de kan vel næppe kaldes kaffemaskiner!) kører hele tiden. Disse store maskiner skiller bønnerne fra kapslerne og skyller dem i vand.

Klik på billederne for stort format

1-3: Området omkring Atitlán-søen er befolket af Maya-indianere, som er let genkendelige i deres smukt vævede dragter i flotte mønstre.
4: Morgenstemning ved Atitlán-søen, set fra Panajachel.


1: Fra landsbyen Santiago de Atitlán.
2: Bybillede fra San Pedro ved Atitlán-søen. Overalt på denne årstid lå der kaffebønner til tørring på store arealer på størrelse med fodboldbaner.
3: Statue af Sankt Peter ved byen og vulkanen af samme navn (San Pedro).
4: Vores foretrukne café i byen San Pedro - et sted med rødder i hippie-kulturen med ægte, afslappet lay back-atmosfære.


Du kan se og læse mine øvrige billeder og artikler fra turen ved at klikke på nedenstående links:

  • Antigua og omegn. På sprogskole og på vulkaner i Guatemala

  • Fra Stillehavet til Det Caribiske Hav i Guatemala. Billeder fra Monterico, Tikal, Rio Dulce og Livingston

  • Rejsebreve fra Guatemala


  • Klik HER, hvis du vil se min hoved-hjemmeside med blandt andet spændende links til rejser og trekking.
    Klik HER, hvis du vil kontakte mig.