Jeg savner København!

Jeg savner København!

- tanker under en pandemi maj 2020

Tekst: Erik Pontoppidan og Morten Hjortshøj

Fotos: Erik Pontoppidan
Copyright: Erik Pontoppidan
HOLD da op hvor jeg glæder mig til, at København åbner igen. Helt utroligt meget! Til at gå forbi de fyldte værtshuse og caféer og mærke den gode karma i det varme sommervejr. Til at spadsere gennem parkerne, hvor folk har slået sig ned på græsplænerne med frokost og hvidvin. Til at slå mig ned på en af caféerne i den indre by med udendørs servering og se på smukke mennesker. Til at gå en rundtur på Kastelsvolden ved havnen og nyde den flotte udsigt. Eller til at køre eller sejle ud til den alternative udendørs café ”Halvandet” helt ude på spidsen af Refshaleøen.
Og SIDST, men ikke mindst: Til at besøge min rejsecafé Café Globen, hvor jeg plejer at befinde mig på begge sider af baren og få snak med spændende og interessante mennesker, der kan tale om andet end havemøbler og børnebørn. F.eks. om, hvordan man lettest bestiger vulkanen Gunung Tambora på øen Sumbawa i Indonesien. Eller som kan give tips til gode overnatningssteder i te-højlandet i Malaysia.

Eller som Morten Hjortshøj skriver i slutningen af sin kærlighedserklæring til København i Politiken den 9. maj 2020:

… ”Vi savner den by, der favner os, som er vores hjem, som er rammen for vores venskaber, forelskelser, kærlighedshistorier, barnevognsgåture, arbejdsliv, uenigheder, skænderier, op- og nedture, vores historier, vores ... liv. Kom tilbage, så vi kan leve rigtigt igen. Nyde dig igen. Tage dig lidt for givet igen. Få spat af dig igen. Vi savner dig, åbne, levende by. Kom tilbage.”

Klik HER, hvis du vil se min hoved-hjemmeside med blandt andet spændende links til rejser og trekking.