Billeder fra Azorerne

Billeder fra Azorerne

- Fotos fra øen São Miguel i august / september, 2005

For English version of this page, please click HERE

Tekst og fotos: Erik Pontoppidan

Copyright: Erik Pontoppidan


Klik HER for at læse om Danmarks eneste rejsecafé i det indre København

Er du til Atlanterhavsøer?

Klik HER for at se min nyeste website med spændende oplevelser og indtryk fra alle de 7 kanariske øer.
Klik HER for at se min nyeste website om La Gomera.
Klik HER for at se min website om Tenerife.
Klik HER for at se min website om La Palma.
Klik HER for at se min website om Madeira.

Jeg har besøgt Madeira og de Kanariske Øer masser af gange, men indtil august 2005 har jeg aldrig været på Azorerne. Billederne på denne side stammer fra en tur til den største af de azoriske øer São Miguel i august/september 2005. Da jeg er vild med trekking, er der forholdsvis mange billeder fra vandreture i bjergene.

De fleste danskere har sikkert hørt om det legendariske højtryk på Azorerne, som påvirker vejret i hele Europa. Ingen skal dog af den grund forledes til at tro, at solen altid skinner fra en skyfri himmel derude! I sommerhalvåret er vejret som regel nogenlunde stabilt (dog ikke altid!), mens vinteren ofte er våd og blæsende. Men i øvrigt er der store klimatiske forskelle mellem de ni øer.

Er disse øer så overhovedet værd at besøge for turister?

Absolut ja! Som sagt dækker min erfaring indtil videre kun São Miguel, men denne tur har givet mig blod på tanden til at besøge nogle af de andre øer, som efter sigende skulle være meget forskelige, især med hensyn til natur og landskaber. São Miguel har bjerge, kratersøer, masser af skrånende marker med græssende, sortbrogede køer, og i sommerhalvåret vrimler det med blomster, især hortensia, som vokser langs næsten alle veje eller vandrestier på øen.


Klik på billederne for større format.

1: Indflyvning til Ponta Delgada, som er hovedstaden på Azorerne.
2-4: Fra Ponta Delgada.1-4: Fra Ponta Delgada.1-3: Fra Furnas, en meget smukt beliggende bjergby i den østlige del af São Miguel.

4: Fra Parque Terra Nostra, en utrolig park i byen Furnas. Ideen til denne park blev skabt af den amerikanske forretningsmand Thomas Hickling (1745-1834), og de første træer og blomster blev plantet i parken i slutningen af 1800-tallet.1-2: Fra Parque Terra Nostra i Furnas.
3: Fra kratersøen Lagoa das Furnas, nær landsbyen Furnas.

4: Fumaroler med kogende vand og svovldampe ved kratersøen Lagoa das Furnas. Hele Furnas ligger midt i et gigantisk vulkankrater, og disse rygende huller fra jordens indre findes flere steder i omegnen.1-4: Fra den smukke vandretur op til kratersøen Lagoa do Fogo i São Miguels centrale højland.1-2: Fra bredderne af den ensomt beliggende kratersø Lagoa do Fogo.

3: På vandreturen tilbage fra Lagoa do Fogo går man et stykke af vejen langs en vandingskanal eller levada - noget, alle Madeira-besøgende kender.

4: Gennem maleriske eucalyptusskove på vej tilbage fra Lagoa do Fogo.1: Der er ikke ret mange gode badestrande på São Miguel, men her er en af dem, tæt på hotel Bahia Palace i øens sydøstlige hjørne.

2-3: Klippekysten på São Miguels østside er et eldorado for naturelskere.

4: Udsigt over Lagoa Azul og landsbyen Sete Cidades i den vestlige del af São Miguel.
Alle billederne på denne side er taget med et Canon G2 digitalkamera. Af hensyn til download-tiden er de kraftigt reduceret i forhold til originalerne både med hensyn til størrelse og data-indhold, og det kan ikke undgå at påvirke den tekniske kvalitet. Alle fotografier kan leveres i fuld størrelse og opløsning til en pris af 500 kroner pr. stk.


Klik HER for at se hovedportalen til min hjemmeside, med masser af spændende artikler om især rejser og trekking.